fallback

Богаташите "заработиха" още 237 млрд. долара през 2016 г.

По ръст на богатството води Уорън Бъфет, но като цяло за поредна година непоклатим от челната позиция сред най-богатите е Бил Гейтс

17:00 | 28.12.16 г. 4
Автор - снимка
Редактор

В годината, когато популисткият вот прекрои властта и политиката в Европа и света, най-богатите хора приключват 2016 г. с 237 млрд. долара повече в банковите си сметки, отколкото имаха в началото на годината, съобщава Bloomberg.

След разочароващите икономически данни от Китай в началото на годината, британския вот за излизане от Европейския съюз (ЕС) в средата ѝ и избирането на американския милиардер Доналд Тръмп за президент на САЩ в края, богатствата на милиардерите преминаха през дневни повишения и спадове на нетна стойност от 4,8 трлн. долара. На края на годината все пак равносметката показва покачване с 5,7% до 4,4 трлн. долара, показва Bloomberg Billionaires Index след края на търговията на 27 декември.

"Годината беше волатилна за най-богатите хора в света, но като цяло 2016 г. беше впечатляваща година за рисковите активи", коментира Саймън Смайълс, главен инвестиционен директор в UBS Wealth Management.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:50 | 13.09.22 г.
fallback